Kundkorg:  0  -  0 kr
Fri frakt & Snabb leverans
Hem >  FAQ

FAQ

1. Var är min beställning?

En bekräftelse på ditt köp skickas till din e-postadress inom några minuter. Du får också ett ordernummer som du använder som referens om du har frågor innan beställningen är levererad.

2. Har ni tagit emot min beställning?

Som en bekräftelse på ditt köp kommer du att få ett e-mail till din registrerade e-mailadress inom några minuter. Du får också ett ordernummer som du använder som referens om du har frågor gällande din beställning.

3. Kan jag ändra eller avboka min beställning?

Om du vill ändra eller avbeställa din order (förutsatt att den inte är skickad) skall du så snart som möjligt skicka ett mail till xxxmed uppgifter om vad du vill ändra. Om du vill avbeställa/annullera en order ska detta ske inom 24 timmar. Var noggrannmed att läsa igenom våraavtalsvillkor för annulering.

4. Hur kan jag betala?

Vi vill att du alltid ska känna dig trygg när du väljer att handla hos oss. Vi har därför valt att erbjuda endast beprövade och säkra betalningsalternativ. Följande betalningssätt är möjliga att välja:

Betalning med kort - VISA och Mastercard

5. Hurkan jag kontrollera min orderstatus?

Om du vill kontrollera din orderstatus loggar du in först och går sedan till minaorder. Här får du en överblick över din beställning.

6. Tillkommer några extra fraktkostnader?

I vissa fall kan ditt land kräva tullkostnader eller andra skatter. Vi har ingen kontroll över de här avgifterna, eftersom reglerna varierar så mycket från land till land. Kontrollera med din lokala tull, som kan ge dig mer information.

7. Vilka länder leverera ni till?

Vi levererar varor över hela världen! Om ditt land inte finns listat på hemsidan, var god och kontakta ossså att vi kan dubbelkolla att det inte går att ordna.